Recenze – tekutá mýdla a desinfekční gely

29. 4. 2019 Od BMkosmetikacz Off

Můžeme říct, že mytí rukou je základním hygienickým návykem, který v době koronavirové  nabral na vyšším významu. Na všechny z nás se ze všech stran hrne spousta informací a všichni dokola skloňují mytí rukou ve všech pádech. Jak to tedy je? Je nutné používat tuny desinfekčních gelů, nebo máme i jinou možnost? Doporučení říká: Kdo se nechce nakazit covidem, nechť si pravidelně a důkladně myje ruce. Rozhodli jsme se, že vyzkoušíme některé produkty za Vás.

Mýdla pevná a tekutá

Kvalitní mýdlo na ruce by mělo pokožku rukou v první řádě dokonale zbavit nečistot a také desinfikovat. Proto i my vybíráme z mýdel, která jsou určená nejen pro mytí, ale také účinně zničí potenciální patogeny, zejména bakterie a viry. Vybírat můžete buď mýdla tuhá, nebo tekutá, což je obvykle záležitost osobních zvyklostí. Tekutá mýdla jsou spíše o vyšším komfortu aplikace, případně také o bezdotykové aplikaci. Pokroky v oblasti nanotechnologií odhalily mimořádný potenciál a široké spektrum antimikrobiálních vlastností jemně rozptýlených nanočástic stříbra známých také jako koloidní stříbro. Proto jsme pro Vás testovali hned několik mýdel s nanostříbrem.

Pharmedis mýdlo s nanostříbrem a kaolínem pevné i tekuté

Jedná se o zdravotnický prostředek!

Toto přírodní mýdlo má hned několik využití, podrobněji čtěte přímo na stránce produktu. Obsahuje nanostříbro, bílý jíl a levandulový olej. Díky výjimečnému složení pomáhá pří zánětech, vyživuje a regeneruje pokožku. Zklidňuje, vyhlazuje a mineralizuje pokožku a zároveň zlepšuje přirozenou obranyschopnost. Jemně čistí a odstraňuje mrtvé kožní buňky a lehce zužuje póry. Pokožku nevysušuje.

Vyzkoušeli jsme v tomto případě tekuté mýdlo, určitě upřednostňujeme tuto formu pro snadnou aplikaci. Mýdlo je příjemné konzistence, má perleťově bílou barvu. Příjemně pění i při malé spotřebě. Vůně mýdla je velmi jemná a příjemná. Ruce jsou po umytí hladké a měkké, nejsou vysušené, vůně nijak obtěžující a velmi jemná “čistá“.

Dermasilver Care mýdlo s nanostříbrem

V tomto případě jsme vyzkoušeli pevné mýdlo, protože Dermasilver Care nemá tekutou variantu. Jedná se o přírodní mýdlo také s využitím nanotechnologie stříbra. Kombinace aktivních látek nanostříbra, kyseliny borité a Prevacare. Příznivě působí proti tvorbě kožních změn a také proti virům, plísním a bakteriím.

U pevného mýdlo máme vždy problém s tím, že se mýdlo rychle rozpouští při odložení na umyvadlo. Tady můžeme vyzdvihnout kompaktní stav i během používání, samozřejmě nesmíte mýdlo nechat plavat ve vodě celý den. Mýdlo jen lehce pění a vůně je příjemná, docela lehká a svěží. Ruce po umytí jsou hladké a jemně voní. Po použití nejsou vysušené

Topvet PŘÍRODNÍ MÝDLO s antibakteriální přísadou LITSEA CUBEBA

Tekuté mýdlo s antimikrobiální přísadou je určené k důkladné očistě a ochraně rukou. Mýdlo šetrně zbaví pokožku nečistot. Jedná se o velice šetrné mýdlo, které nenarušuje pokožku a nevysušuje. Vaše ruce budou po ošetření mýdlem jemné, hebké, příjemně hydratované a dokonale čisté.

Tekuté mýdlo TOPVET má na rozdíl od předchozích mýdel výraznější vůni, pro milovníky bylinek je to ale velmi příjemná vůně. Pění pouze jemně a ruce po umytí jsou hladké a nijak vysušené. Vůně po umytí je jemná.

Závěrem, by se dalo říct, že všechna tři mýdla splnila očekávání. Pro tým dermatokosmetika.cz je volbou číslo jedna tekuté mýdlo Pharmedis 500ml.

 Dezinfekční gely

Účinný dezinfekční přípravek na ruce by měl obsahovat cca 60 % alkoholu, což je množství potřebné k eliminaci bakterií a virů. Nejoblíbenější formy dezinfekce na cesty jsou určitě antibakteriální gely a spreje, které spolehlivě zničí všechny choroboplodné zárodky, a můžete je použít vždy, když nemáte možnost umýt si ruce ve vodě.

Dezinfekční gely máme na eshopu pouze od firmy Top Vet, proto nebudeme porovnávat.

Topvet antibakteriální gel na ruce s vůní

jahoda, hedvábí, divoká třešeň, bílý čaj, meloun

Přestože mýdla i desinfekce na ruce obsahují hydratační a ochranné složky (glycerín, extrakt z aloe vera, vitamín E s antioxidačními vlastnostmi apod.), při zvýšené hygieně rukou mohou i lidé, kteří jinak nemají s citlivostí pokožky problémy, pocítit nepříjemné příznaky spojené s vysycháním pokožky (napnutá kůže, svědění pokožky, zarudnutí pokožky). To platí i u dětí, jejichž pokožka je jemnější a citlivější než u dospělých. Proto po každém umytí a dezinfekci použijte navíc ještě hydratační krém na ruce. Je to velmi důležité, protože ve vysušené pokožce mohou vznikat prasklinky a takto popraskané ruce usnadňují proniknutí infekce do organismu.

Při použití jsou gely výrazně odlišeny svou vůní. Známe tekuté dezinfekce z různých obchodů a institucí a jejich výraznou vůni alkoholu. Tak potom tady budete mile překvapeni. Vůně, i když se nedá srovnat s parfémem J je docela příjemná. Děti volily vůni divoké třešně, ale u dospělých vyhrávalo hedvábí a bílý čaj. Určitou předností je i konzistence gelu, při aplikaci nijak nelepí a ruce jsou jemné. Můžeme tento bakteriální gel 100% doporučit. A rozhodně děti při návratu do školy ocení široký výběr vůní.

Tým BMkosmetika.cz